Ik zoek werk in Nederland

Voorzieningen

Als je naar Nederland komt, zorgen wij dat alles rondom wonen en werken goed wordt geregeld: prettige huisvesting, veilig vervoer (auto of fiets) en praktische zaken zoals verzekeringen. Daarnaast bieden we wekelijks Nederlandse les aan en organiseren we maandelijks een gezamenlijke activiteit.

Praktische zaken

Om een salaris te kunnen ontvangen, heb je een burgerservicenummer (BSN-nummer) nodig. WIj begeleiden je bij het aanvragen hiervan. Verder heb je een collectieve zorgverzekering nodig voor eventuele medische zorg in Nederland (huisarts, medicijnen, ziekenhuisbezoek). Ook dit regelen onze medewerkers voor je, wanneer je bij ons in dienst komt.

Lees meer over huisvesting

Nederlandse les

Kennis van de Nederlandse taal is belangrijk voor goede communicatie op je werkplek, bijvoorbeeld voor het kunnen lezen van veiligheidsinstructies van machines en het overleggen met je collega’s. Ook voel je je sneller thuis in je nieuwe omgeving als je de taal leert spreken. Daarom bieden we wekelijks Nederlandse les aan in onze eigen lesruimte op kantoor. De lessen worden gegeven door een bevoegd docent, aan de hand van de modules Zelf starten met Nederlands. 

Vertaaldiensten

Ook al beheers je Engels, Duits en zelfs Nederlands: sommige dingen zijn nu eenmaal fijner of gemakkelijker te bespreken in je eigen taal. Daarom hebben we job coördinatoren in ons team die als tolk kunnen functioneren bij instructies of gesprekken met je werkgever. Ze bezoeken de verschillende huizen waar flexkrachten wonen, hebben een telefonisch spreekuur en gaan bijvoorbeeld mee naar de tandarts of het ziekenhuis. Ook functioneren de job coördinatoren als vertrouwenspersoon bij persoonlijke kwesties..

Gezamenlijke activiteit

Naast werk is er ook ruimte om te ontspannen. In een nieuwe omgeving is het misschien nog even zoeken: wat is er te doen  en met wie kun je op pad? Ook op dat vlak ondersteunen we je graag, door iedere maand een activiteit te organiseren voor al onze flexwerkers. Zo kun je nieuwe mensen leren kennen, ervaringen uitwisselen en natuurlijk gewoon genieten van een gezellig dagje of avondje uit. In het verleden organiseerden we al eens een dagje Efteling en een barbecue. Nieuwe ideeën zijn uiteraard welkom!