Ik zoek buitenlandse flexkrachten

Flexkracht aan het woord

Armadas

In 2020 ben ik vanuit Polen naar Nederland gekomen op zoek naar een baan voor langere periode. En dit heb ik gevonden bij Armadas. Ik werk al 6 maanden als productie medewerker bij René Schönefeld. Dit was mijn eerste werkervaring in het buitenland, waardoor ik het best spannend vond om deze stap te maken.

 

Waarom Armadas?

Armadas maakte de stap om naar Nederland te komen makkelijker door me te helpen met het regelen van alle praktische zaken, zoals een BSN-nummer en mijn bankrekening. En door de Poolse recruiters en coördinators is het mogelijk om in mijn moedertaal te communiceren wanneer ik moeilijkere vragen heb.

Het is erg fijn dat als ik hulp nodig heb, het team van Armadas meteen kan helpen. En door de Armadas Facebookpagina blijf ik op de hoogte van het nieuws in Nederland zoals bijvoorbeeld de actualiteiten over het coronavirus.

 

Wat vind je van je werk?

Ik kom altijd met een lach op mijn gezicht naar het werk en doe ook mijn werk dan ook met plezier. De collega’s bij René Schönefeld zijn erg behulpzaam en respectvol. Tijdens de lunch praat ik veel met het team en kan ik ervaringen delen met andere flexkrachten.

 

Wat was jouw eerste ervaring van Nederland?

Toen ik een half jaar geleden in Nederland kwam, wilde ik als eerst graag de Nederlandse cultuur leren kennen. Hierbij ben ik op een fiets gestapt en rond gaan rijden. Typisch Nederlands!

Ook nu vind ik het heerlijk om op de fiets te stappen en rond te rijden in de regio. Hierbij leer ik niet alleen de omgeving, maar ook de mensen kennen.

 

– Mikael Abreyan, 28 jaar.